Articole

Sanatatea femeii. Cum iti urmaresti sanatatea personala.

Sanatatea femeii. Cum iti urmaresti sanatatea personala.

By - Articole

VERIFICAREA SĂNĂTĂȚII FEMEII.

Probabil ca majoritatea femeilor, atunci când auzi despre prevenție la femei te gândești inedit la consultul ginecologic și testele de screening specifice.

Într-adevăr controalele ginecologice anuale, de rutină sunt esențiale pentru identificarea unor afecțiuni severe ce pot fi tratate dacă sunt descoperite timpuriu.

Însă există anumite elemente ce pot fi analizate de fiecare personal, care vă poate atenționa sau chiar indică să vă adresați unui medic.

Să vedem care sunt acestea.

Verificați-vă! Si fiți sănătoase!

Vezi mai mult

Autoexaminarea sanilor. Consultul senologic.

Autoexaminarea sanilor. Consultul senologic.

By - Articole,GINECOLOGIE

AUTOEXAMINAREA SANILOR poate fi primul pas in descoperirea unei patologii mamare.

Sănătatea ta este în mâinile tale!

Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer în rândul femeilor.  Aproximativ 1,3 milioane de cazuri noi sunt detectate în fiecare an!  Dintre acestea, aproximativ 30% se termină cu moartea.

Statisticile sunt înspăimântătoare, dar odată cu diagnosticul precoce și cu tratamentul început în  timp util, șansele de recuperare sunt foarte mari!

Vezi mai mult

Prima experienta sexuala. Află dacă ești pregătită.

By - Uncategorized

Ești pregătită pentru prima experienta sexuala?

Cum poti afla daca esti pregatita si cum sa te pregatesti pentru prima ta experienta sexuala?
Citeste raspunsurile la cele mai importante intrebari si vezi cat de pregatita esti.

Vezi mai mult

Sindromul premenstrual. Cum poate fi ameliorat sau înlăturat.

Sindromul premenstrual. Cum poate fi ameliorat sau înlăturat.

By - Articole,GINECOLOGIE

Simți că personalitatea ta se schimbă cu câteva zile înainte de menstruație? Premenstrual  apar modificări bruște ale dispoziției și alte simptome deranjante?

Probabil informându-te te-ai gândit că suferi de  sindromul premenstrual.  Află mai multe despre acest sindrom și ce poți face să te simți mai bine.

Sindromul premenstrual, abreviat SPM, descrie o serie de simptome fizice, psihologice și comportamentale care apar la  aproximativ 3 din 4 femei, în zilele premergătoare apariției menstrei.

Vezi mai mult

Ciclu menstrual normal. Cum știi că este normal?

Ciclu menstrual normal. Cum știi că este normal?

By - Articole,GINECOLOGIE

Ce trebuie să știți pentru a stabili dacă aveți un ciclu menstrual normal și regulat și dacă aveți o menstră fiziologică.

Un ciclu menstrual este mai mult decat credem, este un ritm intim biologic și psihologic, un privilegiu al femeii sănătoase.

Pentru femei, un ciclu menstrual normal și regulat, reprezinta armonie. Este un ritm foarte sensibil la factori externi și interni. Pate fi considerat un sistem de călăuzire, este influențat de  stres,  emoții, toate trairile inconstiente,  nevoile afective, experientele dureroase din trect și prezent.
Vezi mai mult

Pregătirea fetiței pentru apariția primei menstruații.

Pregătirea fetiței pentru apariția primei menstruații.

By - Adolescenta,Ginecologie pediatrică

 Când și cum discuți cu copilul despre menstruație.

Pregătirea fetiței pentru apariția primei menstruații se va reflecta în comportamentul ei ulterior. Prima menstruație se numește Menarhă și semnifică debutul ciclului menstrual. Menarha poate fi o etapă foarte stresantă pentru fete. O consiliere sau discuție calmă va face diferența intre o percepție sănătoasa asupra propriului corp și o imagine negativa legata de menstruație și procesele fiziologice normale ce au loc în organismul său. Vezi mai mult

Deficitul de vitamina D. Importanța evitării la femei.

Deficitul de vitamina D. Importanța evitării la femei.

By - Articole,Stil de viață

Deficitul de vitamina D.

În lumea occidentală în prezent hipovitaminoza de VD este o epidemie. Deficitul de vitamina D este prezent nu doar la vârstnici, deseori și la copii, tineri și adulți. În copilărie este asociat cu rahitismul, în etapele de creștere ale adolescenților cu dureri osoase și în final cu dureri musculare, articulare și fracturi de fragilitate la vârstnici. Conform ulimelor studii, este asociat și cu o serie de probleme legate de sistemul de reproducere uman, probleme de fertilitate, SOPCH, endometrioză, fibroame uterine, funcție anormală a spermatozoizilor. Vezi mai mult

Vulvovaginita la fetițe.

Vulvovaginita la fetițe.

By - Ginecologie pediatrică

De ce apar vulvovaginitele la fetițe?

Fetițele mici, de la bebelușe până la cele aflate în perioada prepubertară sunt mai predispuse la vulvite, vaginite, vulvo-vaginite, datorită particularităților anatomice. Vulvovaginita la fetițe apare deoarece ele au o mucoasă vulvo-vaginală fină, subțire, fără secreție  și un mediu vaginal mai alcalin.

Vezi mai mult

Ingrijirea zonei intime a fetițelor.

Ingrijirea zonei intime a fetițelor.

By - Ginecologie pediatrică

Igiena fetițelor.

Până la pubertate, există anumite particularități fiziologice și anatomice ce recomandă respectarea unor reguli în igiena zonei intime a fetițelor. Comparativ cu fetițele la care s-a instalat menstra, mucoasa vulvo-vaginală este subțire, fina, fără secreții și zona are un mediu mai alcalin. Aceste condiții o predispun la iritații cu riscul apariției vulvo-vaginitelor. Vezi mai mult

Cu avionul în timpul sarcinii în siguranță.

Cu avionul în timpul sarcinii în siguranță.

By - Sarcina

In acest articol am sa răspund la câteva din întrebările frecvente, puse de către viitoarele mămici, referitoare la zborul cu avionul în timpul sarcinii.

Cât de sigură este călătoria cu avionul în timpul sarcinii?

  Dacă sunteți gravidă sau doar planificați să fiți mămică și aveți o viață activă, dacă vă place să călătoriți sau aveți un job ce necesită deplasări cu avionul, sigur ați avut măcar o întrebare referitoare la siguranța zborului sau chiar v-ați întrebat dacă gravidele au voie sau nu să zboare cu avionul.
  Cum probabil știți sarcina este o stare fiziologică, însă cu nevoi speciale. Aflarea vestei că veți fi mamă poate fi un eveniment programat sau neașteptat, aceasta însă nu trebuie să modifice major activitățile sau programul de viață. Vezi mai mult